Статті

Шведські стінки ‒ мініспортзал для вашої дитини!

Багато батьків ще з пелюшок починають розвивати м’язовий корсет і моторику своєї дитини, і це, безсумнівно, дуже правильно! Дитина росте, і відповідальним батькам слід серйозно задуматися про організацію дозвілля дитини не лише на вулиці, де дитячі майданчики оснащені всім необхідним, а ще й вдома. На щастя, зараз досить багато корисного і функціонального обладнання.

Тому сьогодні ми поговоримо про так звані шведські стінки — повноцінні домашні спортивні майданчики.

Раніше шведські стінки були «пам’яткою» мало не кожної квартири. Сьогодні частіше можна побачити, які діти сидять за комп’ютером, ніж як вони грають в рухливі ігри. Тому потрібно з ранніх років привчати дитину до здорового способу життя та спортивних навантажень. Встановіть у кімнаті шведську стінку якомога раніше, і тоді звичайна домашня гра перетвориться на повноцінний комплекс вправ, подарує вам і вашій дитині масу позитивних емоцій. Шведські стінки це справді унікальний і бюджетний «тренажер».

Переваги шведських стінок ТМ Babyland:

  • Різноманітність комплектації. Наявність в комплектації вашої шведської стінки гімнастичних кілець, рукоходу, гладіаторської сітки, турніка або підвісної драбини обираєте ви самі.
  • Користь для здоров’я. При правильному харчуванні та помірних фізичних навантаженнях ваша дитина буде розвиватися здоровою. Заняття на шведській стінці зміцнять судини, м’язи, спину і сформують правильну поставу, ваша дитина навчиться спритності і гнучкості. Шведські стінки розраховані на дітей від двох років.
  • Незалежно від сезону. На шведській стінці ваша дитина може займатися в будь-яку пору року, не виходячи з дому.
  • Компактність. Навіть якщо ви живете в невеликій квартирі, шведська стінка легко розміститься на маленькій площі. Найголовніше те, що ви можете розробити шведську стінку, яка підійде саме для вашої квартири.
  • Функціональність. Вправи на шведській стінці настільки різноманітні, що ви можете скласти для дитини комплекс на кожен день.
  • Безпека. Встановивши в будинку шведську стінку, ви можете бути впевнені, що ваша дитина грає на безпечній території і ви можете це самі проконтролювати.
  • Екологічність. Шведські стінки ТМ Babyland виготовляють з натурального екологічно чистого дерева, безпечного для дітей. Це підтверджує висновок санітарно-гігієнічної служби.
  • Доступна ціна. Завдяки демократичній ціні, універсальності та простоті шведські стінки користуються популярністю в усьому світі.
  • Гарантія якості і довговічність. Шведські стінки ТМ Babyland виготовлені відповідно до стандартів якості на сучасному німецькому обладнанні.

Кожен елемент шведської стінки розрахований на певні вправи, розвиваючи різні групи м’язів.

Гімнастичні кільця зміцнюють м’язи рук, спини, ніг і розвивають вестибулярний апарат. Діаметр кілець варто вибирати з урахуванням віку дитини.

Підвісна драбина зміцнює весь організм і розвиває вестибулярний апарат, більше того, ігри на драбині викликають бурю емоцій у дітей.

Турнік сприяє розвитку м’язів рук, хлопчаки особливо люблять займатися на ньому.

Рукохід. Під час захоплюючого подолання перешкод рукоходу ваша дитина навчиться спритності та кмітливості, а також зміцнить м’язи рук і преса.

Гладіаторська сітка являє собою прямокутний дерев’яний каркас, в якому заплетена сітка. Ваша дитина із задоволенням буде дертися по осередках, які утворює сплетена мотузка, розвиваючи при цьому м’язи спини, ніг, рук і роблячи масаж стоп як профілактику плоскостопості.

Протипоказань для занять на шведській стінці немає, головне правильно вибрати комплекс вправ, відповідно до віку дитини.