Статті

Поради щодо благоустрою дитячого майданчика

Дитячі ігрові майданчики для двору займають вагоме місце в покращенні благоустрою територій. Велика зацікавленість, яка з кожним роком тільки росте, спричинила неабияку активність бізнесу. З’явилися численні компанії, які пропонують свої послуги, проте результат не завжди задовільний. Використання матеріалів неналежної якості або нехтування правилами, технологією облаштування – основні причини отримання неякісного майданчика.

Спеціалісти BiLand дають декілька порад щодо облаштування дитячих ігрових майданчиків, які будуть відповідати усім нормам:

1.Правильний підхід до місця встановлення майданчика.

Місце для облаштування ігрової зони потрібно підбирати так, щоб територія добре проглядалася з усіх боків. Майданчик повинен знаходитися далеко від автодоріг, парковок і транспортних розв’язок. Також слід уникати розміщення майданчика біля інших небезпечних зон, наприклад занедбаних водойм або криниць. Поблизу не повинно бути промислових об’єктів, майстерень, будівельних майданчиків, звалищ або сміттєвих баків.  Бажано, щоб були насадження невеликих дерев, які дадуть розсіяну тінь, захистять дітей від вітру і сонця.

2. Правильний підхід до вибору ігрових елементів для дитячого майданчика.

Відвідувати майданчик можуть діти різного віку, тому слід врахувати це при виборі ігрових елементів. Для малюків можна встановити пісочницю, гойдалки, балансири, ігровий будиночок і столик з лавками. Для дітей більш старшого віку можна встановити каруселі, гірки, ігрові комплекси з декількома рівнями, гімнастичні елементи, тренажери, шведські стінки, мотузкові сітки. Прилеглу територію доповнюють декоративними огорожами, арками, зручними широкими лавками, велопарковками і урнами. В якості покриття для майданчика можна використати природні покриття (земля, трав’яне покриття, дерен), З сипких матеріалів дозволено застосування піску, деревної тирси. Найкращою альтернативою є цілісні матеріали,  які пом’якшують удари при падінні, зазвичай це гумові плитки, мати або монолітні гумові покриття. Категорично заборонено використовувати жорсткі матеріали (асфальт або бетон), а також матеріали з поганими ударопоглинаючими властивостями (цеглина, камінь, бітумні матеріали, щебінь).

3. Правильний підхід до встановлення елементів.

Використання виключно якісних матеріалів під час бетонування, які забезпечать стійкість споруд.  Всі ігрові елементи на дитячому майданчику слід встановлювати з дотриманням вільної зони безпеки (2 м від крайніх точок),  що забезпечить вільний прохід між ігровими спорудами та створить додатковий простір для ігор. Під сидіннями балансирів обов’язково повинні бути встановленні амортизатори або обмежувачі з еластичного матеріалу. Сходинки ігрових комплексів та гірок слід обладнати рельєфним антиковзким покриттям.

4. Правильний підхід до вибору підрядника.

Щоб купити дитячий майданчик у двір та не зробити помилки, не стати жертвою неякісної продукції – краще звернути увагу на виробників із сертифікатами якості, гарантією, прекрасною репутацією на ринку, адже від цього залежить безпека дітей та довговічність самого майданчика. Продукція надійного виробника прослужить не один рік, що суттєво збереже кошти. Також потрібно ретельно підійти до вибору підрядників, які будуть здійснювати монтаж, адже необережність та недбалий підхід до виконання робіт може значно погіршити кінцевий результат.

Виробники повинні дотримуватися трьох правил:

  • Екологічність.
  • Безпечність.
  • Надійність.

Ці три критерії є основоположними постулатами в процесі виробництва продукції TM BiLand. Наші спеціалісти будуть раді проконсультувати Вас, дадуть відповідь на всі питання та допоможуть підібрати майданчик, який ідеально вам підходитиме.

Звертайтеся за телефонами:

0 800 210 021

+38 (063) 255-00-69

+38(073) 213 60 61