Статті

Планування дитячого спортивно-ігрового майданчика

Дитячий майданчик – це улюблене місце проведення часу більшості дітей. Саме тут вони грають, пізнають навколишній світ, розвиваються. Таким чином, дитячий майданчик – це особливе місце, що має велике значення в житті кожної дитини. Тому до проектування та вибору елементів дитячого майданчика потрібно підходити відповідально.

Найкраще довірити це професіоналам, проте, перш ніж до них звернутися, потрібно самим продумати ряд важливих моментів.

Вікова категорія


Перш ніж приступити до планування дитячого майданчика, необхідно визначитися з питанням – «діти якого віку будуть знаходитися на дитячому майданчику».
Як правило, виділяють 4 вікові категорії:

  • Діти від 3 до 7 років,
  • Діти від 7 до 12 років,
  • Діти від 12 до 14 років,
  • Підлітки від 14 років.

ТМ BabyLand, розробляючи свій асортиментний ряд, спробувала максимально врахувати всі особливості та потреби кожної вікової групи – для дитини будь-якого віку можна знайти підходящі елементи дитячих ігрових майданчиків.

Призначення дитячого ігрового майданчика


Другим питанням для розв’язання, після визначення вікової категорії, має стати питання «яку мету має переслідувати створення дитячого ігрового майданчика – гра, приємне дозвілля, розвиток, спорт».
Залежно від вимог до майданчика з-поміж товарів ТМ BabyLand можна знайти ігрові комплекси, дитячі гойдалки, гімнастичне обладнання, вуличні тренажери і багато іншого.

Вибір елементів

Після визначення вікової категорії, на яку буде розрахований дитячий ігровий майданчик, та його призначення можна переходити до вибору елементів (потрібно продумати не тільки види елементів для дитячих майданчиків, а й передбачити місця для відпочинку батьків – лавочки, альтанки). Сьогодні це легко зробити за допомогою Інтернет-сайтів і електронних каталогів.

Сайт BabyLand містить великий каталог товарів із цінами, коротким описом і габаритними розмірами. Товарний каталог розбитий на основні категорії, завдяки чому можна легко і швидко знайти потрібний елемент для дитячого ігрового майданчика.

Дитячий майданчик повиннен перебувати в безпечному місці: на відстані від автомобільних доріг і залізничних шляхів, а також від водойм. Бажано, щоб поблизу не було каналізаційних люків. Якщо ж вони присутні, то їх необхідно надійно закрити.

Освітлення

Перш ніж приступати до створення дитячого майданчика, потрібно продумати його освітлення. Дитячий майданчик завжди повинен бути добре освітлений – в день ​​сонячним світлом, а у вечорі – штучним.

Огорожа

Рекомендовано встановлювати огорожу дитячого майданчика. Це дозволить тримати діточок під постійним контролем: дитина не буде залишати огороджену територію. Так само огорожа захистить дітей від бродячих тварин.
ТМ BabyLand пропонує огорожу для дитячих майданчиків різних розмірів і колірної гами.

Вільний простір


Плануючи розстановку елементів дитячого ігрового майданчика, слід пам’ятати, що всі вони повинні знаходитись на безпечній відстані один від одного.
Для кожного елемента ТМ BabyLand розраховано рекомендоване мінімальне вільне поле, яке вказується в технічному паспорті елемента.

Покриття

Особливу увагу слід приділити покриттю дитячого ігрового майданчика. Воно повинно бути:

  • сухим, тому що діти, граючись, часто сідають на землю і легко можуть простудитися;
  • безпечним,
  • здатним пом’якшити падіння, наприклад, з гірки.

Існує кілька варіантів покриття дитячих ігрових майданчиків:
Спеціальне покриття для дитячих майданчиків – воно досить популярне, його продають багато фірм, які пропонують дитячі ігрові майданчики. Їхнім єдиним мінусом є висока ціна.
Бетон – довговічне і широкодоступне покриття. На ньому не застоюється вода. Він зручний для їзди на велосипеді. Мінусом покриття є те, що бетон дуже твердий і, падаючи на ньому, діти можуть травмуватися. Тому майданчик для дуже маленьких дітей (до 7 років) не рекомендується покривати бетоном.
Гравій – досить поширений тип покриття майданчика в силу своєї дешевизни. Проте для дітей таке покриття найменш зручне: по ньому важко бігати, незручно пересувати колісні іграшки. Гравій не безпечний – падаючи, діти можуть отримати порізи рук і колін.
Пісок – широкодоступне покриття, що пом’якшує удари при падінні.
Трава – м’яке і приємне на вигляд і дотик покриття. Таке покриття завжди пом’якшує удари при падінні. Однак трава швидко витоптується.

Вибір виробника дитячих ігрових комплексів


Коли по всіх розібраних пунктах ви більш-менш визначилися, можна шукати компанію, яка поставить і змонтує вам дитячий майданчик. Вибираючи її, вам потрібно звертати увагу:

  • на термін існування фірми на ринку,
  • на популярність бренду,
  • на широту запропонованого асортименту,
  • на чітку орієнтацію товарів за віковими категоріями,
  • на якість сировини для виробництва дитячого майданчика.

Важливо знати – фірма сама виробляє продукцію або є посередником. Краще працювати із виробником – і компанія більш надійна, і якість не підведе.