Статті

Ігровий майданчик – крок до розвитку дитини

Безумовно, одним із основних завдань дорослих по відношенню до дітей — забезпечити для них усі умови для росту та розвитку.  Повноцінний розвиток дітей неможливий без достатньої кількості рухливих ігор. Точніше кажучи, саме рухливі ігри є основним засобом фізичного й духовного виховання. Адже під час гри дитина отримує м’язове навантаження та сильний емоційний підйом. Саме ця ідея лежить в основі створення дитячих ігрових майданчиків. Їх можна вважати за своєю суттю унікальним ансамблем, який поєднує в собі фізичну активність та веселе дозвілля.

Ще одною перевагою можна вважати те, що вуличні дитячі майданчики забезпечують гру на свіжому повітрі, що сприяє загальному загартуванню дитячого організму, зміцненню різних груп м’язів. Устаткування і елементи дитячого майданчика допоможуть в розвитку сили і спритності, зміцненні вестибулярного апарату та розвитку координації рухів. Таким чином, вуличні дитячі майданчики – це відмінний “тренажер” для повноцінного фізичного розвитку дитини і “генератор” веселощів і позитивних емоцій.

 

Дитячий майданчик дозволяє швидко організувати гру, в якій дитина може несвідомо опановувати нові навички, розвивати мислення, закономірні і творчі процеси.  Спілкування та колективна гра з іншими малюками допомагає в соціалізації дитини.
Дозвілля на ігровому майданчику здатне навчити дитину правильно взаємодіяти з оточуючими – одне з головних завдань дорослих по відношенню до дітей. Дитина повинна інстинктивно знати елементарні правила етикету і норми поведінки. Навчитися цьому на практиці допоможе саме гра на дитячому майданчику.

Попри велику користь, майданчик може бути й небезпечним. Стан багатьох з них є гнітючим. Причина цього — відсутність в нашій країні законодавчих актів, що встановлюють обов’язкову відповідальність виробників і експлуатуючих організацій за забезпечення безпеки. Тому спершу Ви повинні перевірити чи майданчик безпечний!

Як  перевірити та на що звернути увагу? Читайте нашу попередню статтю!