Статті

Гойдалки для дитячого майданчика

В кожної людини найприємніші спогади з дитинства пов’язані з гойдалкою. Скільки часу було проведено за безтурботним гойданням?! Не порахувати! Сьогодні дитячі гойдалки залишаються безперечними фаворитами на громадському майданчику.  Цей елемент притягує найбільше дитячої уваги на майданчику. В сучасному світі існує широкий вибір гойдалок, різних за видом та формою.
Найпопулярніший варіант – підвісні гойдалки механічного типу. Вони не мають електричного механізму, розгойдуються за рахунок самих дітей або батьків. Вони практичні та зручні. Проста конструкція та надійний матеріал гарантують, як правило, довгий термін експлуатації.

качели на цепяхЗ чого складається підвісна гойдалка

Основним елементом конструкції гойдалки є – каркас. Він відповідає за надійність та безпечність всієї конструкції. Саме на його якість потрібно звернути увагу в першу чергу при виборі підрядника.
Найміцнішим вважається металевий каркас. Гойдалки з металевим каркасом користуються великим попитом для облаштування майданчиків на території парків, зон відпочинку, дитячих навчальних закладів. Для приватного сектора можна розглянути варіант гойдалки із дерева.

Наступним елементом гойдалки є підвіс. Матеріал підвісу також може бути різний:

  • Цеп – дуже зручний та безпечний підвіс, особливо для малюків. Його особливість – невелика амплітуда розгойдування. Такий обмежувальний фактор мінімізує ймовірність отримати травму від надмірного розгойдування.
  • Мотузка, канат – такий тим матеріалу найчастіше використовується на гойдалках для приватного сектора. Міцний та надійний матеріал, але має вагові обмеження.
  • Металева трубка – до недавніх пір найпопулярніший підвіс. Проте дослідження показали його великий травматизм. Наразі заборонений для використання на громадських майданчиках.

Останній елемент гойдалки – сидіння. Для громадських місць використовують дерев’яні або з металевим каркасом та фанери. Вони зручні і цілком безпечні. В залежності від площі, можна встановити гойдалку з одним або двома сидіннями.

Види гойдалок для громадських місць

Сьогодні облаштування майданчика передбачає встановлення не тільки підвісних гойдалок. Компанія BiLand має широкий асортимент і пропонує й інші типи:

  • Гойдалка-балансир – призначений для гойдання двох дітей одночасно. Конструкція проста: на опорну балку кріпиться горизонтальний балансир. Гойдання відбувається за рахунок відштовхування ногами від землі та позмінної переваги сторін.
  • Гойдалка-човник – підвісна гойдалка, відразу кріпиться два сидіння одне напроти одного. Одночасно можуть гойдатися від 2-6 дітей, в залежності від розміру сидіння.
  • Гойдалки на пружинах – практичні та компактні гойдалки, не потребують багато простору. До пружини кріпиться сидіння. Дитина тримається за поручні та розгойдується зі сторони в сторону. Сидіння зазвичай виконується в стилізованому стилі – у вигляді тварини чи транспорту.
  • Гойдалка-гніздо – новий тренд в облаштуванні майданчика. Виготовлені із сітки, мають круглу форму. Імітують пташине гніздо, звідси і назва. Кріпляться на цепках або мотузках до каркасу. Такі гойдалки міцні та безпечні. На них можуть гойдатися дорослі й діти.
детские качели детские качели качели для детской площадки качелі на пружині


Гойдалки це завжди веселе дозвілля не залежно від віку. Проте слід пам’ятати, що недобросовісне ставлення виробника до виробництва може зіпсувати враження від гойдання та дозвілля на майданчику в цілому. Не всі використовують якісні матеріали та не всі дотримуються технологій. Тому слід ретельно підходити до вибору виробника.

Для облаштування ігрового обладнання звертайтеся до компанії BiLand. Маючи широкий асортимент, ми можемо реалізувати проекти будь-якої складності та під будь-який бюджет.

Вся продукція BiLand сертифікована та має гарантію 12 місяців. Якість нашої продукції вже оцінило понад 3 000 клієнтів, оцініть і Ви!

BiLand – офіційний партнер дитячого щастя. Разом, на благо та здоров’я дітей!

Звертайтеся за телефонами:
0 800 210 021
+38 (063) 255-00-69
+38(073) 213– 60– 61