Статті

Фізичний та психологічний розвиток дітей

Батьки завжди турбуються про свою дитину, прагнуть створити для неї найкращі умови, оберігають від дрібних негараздів, піклуються про її здоров’я.

Для того, щоб дитина росла та міцною, їй потрібно якомога більше бувати на свіжому повітрі і багато рухатися. Поєднати ці два заняття допомагають дитячі спортивно-ігрові майданчики.

Сьогодні більшість дитячих майданчиків орієнтовані на певні вікові категорії. Всі елементи для майданчиків підбираються таким чином, щоб принести максимальну користь дитині.

Для найменших дітлахів майданчики будують яскраві, і навіть з елементами казки – будиночки, машинки, маленькі гірки, пісочниці. Яскраві кольори привертають увагу дітей, розвивають їхню уяву і пам’ять. Невеликі ігрові комплекси (по типу комплексу КМ 1-1 ТМ BabyLand) дозволяють малюкам, підіймаючись східцями і з’їжджаючи з гірки, не тільки отримати колосальне задоволення, а й зміцнити своє здоров’я! Будь-яка рухова активність малюка у віці від 3 до 6 років дуже корисна.

На дитячому майданчику дитина завжди активна – вона бігає, стрибає, долає перешкоди. А, як відомо, активний спосіб життя – це запорука здорового апетиту.

Крім того, дитячі спортивні та ігрові комплекси роблять значний внесок в повноцінне формування особистості – майданчики сприяють активному психічному розвитку дитини: приходячи в різновіковий колектив, дитина вчиться спілкуватися, грати в компаніях з іншими дітьми, проявляти кмітливість, змагатися, перемагати і програвати.

Для дітей старшого віку (від 6 до 14 років) дитячі майданчики оснащуються різними не тільки ігровими, але і гімнастичними елементами – колоди, містки-драбинки, турніки, бруси, рукоходи. На таких спортивно-гімнастичних майданчиках діти розвиваються фізично, зміцнюючи своє здоров’я.

Для підлітків від 14 років створюються спортивні майданчики, обладнані вуличними тренажерами.

Вуличні тренажери – це відносно новий напрямок на українському ринку, і існує невелика кількість компаній, які можуть запропонувати даний товар. До таких компаній належить ТОВ «Унітех», яке виробляє вуличні тренажери Junior. Унікальність даних тренажерів полягає в тому, що вони виключають перевантаження під час вправ, бо всі навантаження відповідають вазі власного тіла. Тому заняття на тренажерах Junior показані людям без вікових обмежень.