Статті

Правила безпечної експлуатації елементів дитячого майданчика

Дитячий спортивно-ігровий майданчик  це улюблене місце дозвілля дітей. Тут вони знайомляться, грають, бігають, стрибають і пустують. Для того щоб похід на дитячий майданчик не закінчився дитячими сльозами, є ряд невеликих правил, яких необхідно дотримуватися, щоб ваша дитина була в безпеці.

  1. Користуватися ігровим та спортивним обладнанням дитячого майданчика (гойдалки, качалки, турніки, дитячі гірки, ігрові комплекси і т.д.) можуть тільки діти вікової категорії, на яку ці елементи розраховані.
  2. Забороняється використовувати ігрове обладнання не за призначенням.
  3. Ігрова зона біля і під ігровим та спортивним обладнанням повинна бути вільна від сторонніх предметів, для зменшення ймовірності отримання травм у разі падіння.
  4. Діти у віці до 7 років повинні перебувати на дитячому майданчику під наглядом дорослих.
  5. При експлуатації «парних» елементів, наприклад гойдалки-балансира, необхідно пам’ятати про те, що діти повинні бути приблизно одного віку.
  6. Використовувати динамічні елементи, такі як: гойдалки, качалки, каруселі, потрібно обачно, враховуючи присутність і переміщення дітей, які знаходяться на майданчику. Залишати динамічні елементи можна тільки після їх повної зупинки.
  7. Одяг дитини повинен бути зручним щоб не заважав вільно рухатись.
  8. Вільна зона безпеки окремих елементів повинна становити 2 м від крайніх точок майданчика.